Metaal Toepassingen

ARC industriële coatings overtreffen de concurrentie als het gaat om mechanische sterkte, hechtingskracht en chemische bestendigheid onder extreme en variabele omstandigheden.
Er zijn zowel coatings beschikbaar die geschikt zijn om beschadigingen te repareren en/of om weggesleten delen compleet opnieuw op te bouwen. Daarnaast is er bewezen dat diverse coatings de stromingseigenschappen van het materiaal kunnen verbeteren, wat zal resulteren in lagere energiekosten.

Slijtvast

De slijtvaste coatings van ARC bieden bescherming tegen extreme abrasieve, corrosieve en chemische invloeden die uw kostbare apparatuur kunnen beschadigen. Deze hoogwaardige coatings beschermen nieuw apparatuur en repareren versleten apparatuur tegen een fractie van de traditionele vervangingskosten.

Metaal Reparatie

Wanneer metaalvervanging onpraktisch, te duur of tijdrovend is, is ARC industriële metaalreparatie- en -herbouwtechnologie een bewezen alternatief. ARC industriële coatings kunnen versleten oppervlakken weer tot de fabriek tolerantie terugbrengen zonder warmte te genereren dat gewoonlijk wordt veroorzaakt met lassen en/of machinaal bewerken.

Chemisch / corrosie resistent

De diversiteit van chemicaliën, de concentratie en de verschillende temperaturen bepaalt de chemische aantasting in uw apparatuur. Daarnaast is niet alleen de chemische resistentie van belang maar ook de doordringbaarheid en de hechting van de coating. Vele coatings falen vroegtijdig omdat deze hiervoor onvoldoende resistent zijn.  
ARC chemisch bestendige coatings worden gemaakt onder vacuüm, zonder oplosmiddelen en zijn bestand tegen een breed scala van chemicaliën tot een temperatuur van 230 ° C.
Daarnaast is er bewezen dat diverse coatings de stromingseigenschappen van het materiaal kunnen verbeteren, wat zal resulteren in lagere energiekosten.

Erosie / corrosie resistent

Erosie-corrosie komt zeer veel voor in o.a. pompen. Het zorgt niet alleen voor slijtage maar ook voor een verspilling van energie. Door bijvoorbeeld de natte delen van een pomp te voorzien van een slijtvaste ARC coating zal het slijtage beeld aanzienlijk worden gereduceerd. Daarnaast is er bewezen dat diverse coatings de stromingseigenschappen van het materiaal kunnen verbeteren, wat zal resulteren in lagere energiekosten.

Uitgelicht Product

ARC S5

Een geavanceerde coating ter bescherming van metalen oppervlakken tegen corrosie en hoge temperaturen bij onderdompeling. ARC S5 industriële coating is ontworpen om: Apparatuur te beschermen dat wordt blootgesteld aan verwarmde vloeistoffen waar grote...

Hulp nodig, of heeft u een vraag?